Gegrilde Groenten en Mozzarellasalade
april 11, 2016
Balsamico azijn heeft een zachte, tikkeltje zoete smaak die veel patienten zal aanspreken. Maar er zullen er ook zijn, die het toch te zuur vinden. Doe er in dat geval wat honing door.
Aanwijzingen
1Verwijder de basilicum blaadjes van de steel en houd ze apart. Hak de steel fijn.
2Maak de groenten schoon. Snijd de paprika doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de courgette en de venkel in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Bestrijk elk stukje groente met een beetje olie en grill ze een paar minuten aan elke kant.
3Besprenkel de warme groenten met ½ eetlepel olie, een snufje zout een snufje peper, de gehakte basilicum en een ¼ eetlepel balsamico- azijn. Laten afkoelen.
4Snijd de mozzarella in partjes. Was en droog de sla en leg deze op twee kleine bordjes. Verdeel de groenten, mozzarella en basilicumblaadjes erover.
Tip
In plaats van mozzarella kun je ook een wat sterker smakende kaas nemen, zoals gorgonzola.