3Leg de sukade in de kalfsjus en gaar deze in de homedruk stoomoven op 120°C gedurende 75 minuten of in een heteluchtoven van 140°C gedurende 3 uur.
4Laat de sukade afkoelen en snij in mooie plakken.
5Vervolgens de sukade in de jus in de warmhoudlade leggen.
Aardappelpuree
1De geschilde aardappels in gelijke stukjes snijden.
2Kook ze in ruim water met zout, laurier en de knoflook.
3Druk dit warm door een zeef.
4Ondertussen de room met de boter opkoken. De warme room door de gepureerde aardappels roeren. Net zoveel room toevoegen tot er een smeuïge puree ontstaat.
Koffiejus
1Brand de koffiebonen gedurende 5 minuten in een oven van 180 °C.
2Kook de kalfsjus op.
3Wanneer de jus kookt, van het vuur halen en de koffiebonen en vanille toevoegen.
4Dek de pan af met folie en laat dit trekken.
5Wanneer er voldoende smaak van koffie in de jus zit, de bonen en vanille eruit zeven.
Witlof
1Verwijder, indien nodig, de buitenste bladeren van de witlof.
2Breng water aan de kook met zout en citroensap.
3Kook de witlof hierin beetgaar.
4Laat vervolgens goed uitlekken.
5Snij de witlof in de lengte doormidden.
6Vlak voor het serveren de witlof bakken in zonnebloemolie.
Croutons
1Rol het brood dun uit met de deegroller.
2Snij het vervolgens in mini croutons.
3Bak de croutons in ruim zonnebloemolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveren
Bestrooi de sukade met de croutons en leg deze op het bord. Zet hier stippen puree op en omheen. Leg de witlof hier tegenaan. De koffiejus hieromheen lepelen.