Taco Chips met Avocado Dip

april 11, 2016

Deze dip kun je ook gebruiken als broodbeleg of als smeerseltje op toostjes. Leg er als decoratie wat bieslook of verse korianderblaadjes op. Voeg meer citroensap toe als je het zuurder wil hebben of minder als je het juist niet zo zuur wilt hebben. Voer een zoetje kun eventueel wat honing toevoegen.

Ingrediënten

1 kleine rijpe avocado

1 theelepel citroen- of limoensap

1 kleine tomaat

1 lente-uitje

2 eetlepels zure room of sojayoghurt

snufje zout

snufje cayennepeper

100 g tacochips

Aanwijzingen

1Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een schaaltje. Prak het fijn met een vork. Voeg het citroensap toe.

2Snijd de tomaat in kleine stukjes en de lente-ui in smalle ringetjes. Voeg ze aan de avocado toe. Schep de zure room of yoghurt erdoor. Breng op smaak met en snufje zout en een snufje cayennepeper.

3Schep het in drie of vier kleine bakjes, zet ze op bordjes en leg de tacochips er omheen.

Tip

Als je dat prettig vindt, kun je eerst het velletje van de tomaat halen. Dompel deze 12 seconden in kokend water, even afspoelen met koud water en daarna met een mes het velletje eraf trekken.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.