‘Marmer’ van ganzenlever en munster met getoast brioche
juni 8, 2016
Aanwijzingen
1Snij de ganzenlever en de munster in gelijkmatige dunne plakken (stand 8 op de snijmachine).
2Leg de plakken munster op een vel slagersfolie, netjes en strak tegen elkaar aan.
3Leg hier bovenop de gesneden ganzenlever en rol deze lichtjes aan met een deegroller.
4Maal hierover wat zwarte peper en rol dit met behulp van het folie op tot een strakke rol.
5Laat de rol opstijven in de koelkast.
6Snij het brioche brood in plakken.
7Steek hier met een steker een rondje uit waarin de ‘marmer’ van lever en munster past.
8De witlof heel fijn snijden en deze in een beetje boter op laag vuur door en door gaar laten worden.
9Op het laatst de honing en sherry azijn toevoegen en het geheel licht laten karameliseren.
10Laat de witlof afkoelen.
Serveren
Snij een plak van de lever-munster rol van ongeveer 1,5 cm dik. Bestrooi de plak met rietsuiker en brand met behulp van een gasbrander dit mooi egaal en goudbruin af. Bestrijk het brioche brood licht met boter en toast deze onder een hete grill (of in een droge koekenpan). Leg de gebrande plak in het midden van het bord en leg de brioche er omheen. Het uitgestoken rondje getoast brioche ernaast leggen en hierop een quenelle van de witlofcompote maken. Serveer het gerecht direct.