Zacht gegaarde kabeljauw met dashi en paddenstoelen
juni 8, 2016
Ingrediënten
Dashi bouillon
200 ml kippenbouillon
citroen
dash
Kabeljauw
3 st gul (jonge kabeljauw rugfilet)
zonnebloemolie
zout
Pastinaakpuree
500 gr pastinaak room
boter
Paddenstoelen
1.1 pakje bundelzwam
2.100 gr shii take
Aanwijzingen
Dashi bouillon
1Verwarm de kippenbouillon.
2Breng deze op smaak met dashi en het sap van een citroen.
Kabeljauw
1Bestrooi een plateau met zout.
2Leg hier de filets op en bestrooi deze ook aan de bovenkant met zout.
3Laat dit 12 uur ‘pekelen’.
4Leg de kabeljauw vervolgens in een schaal met ruim olie, zodat ze helemaal onder staan.
5Gaar de kabeljauw onder de warmtepas of in een oven van 70°C, gedurende 10 tot 15 minuten. Afhankelijk van de grootte van de filets.
Pastinaakpuree
1Schil de pastinaak en snij in gelijke stukken.
2Kook of stoom de pastinaak gaar.
3Wanneer deze goed gaar is, de pastinaak fijn blonderen met een scheut room en boter.
4Draai de puree net zolang tot er een mooie gladde puree ontstaat.
5Breng de pastinaakpuree op smaak met zout.
6Bewaar in een spuitzak (in een warmhoudlade).
Paddenstoelen
1Snij de paddenstoelen los van elkaar.
2Besprenkel ze met zonnebloemolie.
3Rooster ze kort met behulp van een gasbrander.
4Breng op smaak met zout.
Serveren
Maak een veeg van de pastinaakpuree op het bord. Leg de kabeljauw hierbovenop.
De paddenstoelen hieromheen schikken en als laatste de dashi bouillon erbij serveren.